Mainos

Chávez jyrähti jälleen Espanjan kuninkaalle

Chávez uhkaa harkita uudelleen maansa kaupallisia ja diplomaattisuhteita Espanjan kanssa. Kuninkaan "Mikset tukkisi turpaasi"-ärähdys nousi Espanjan ja Venezuelan suosituimmaksi soittoääneksi.

Venezuela presidentti Hugo Chávez vaatii jälleen anteeksipyyntöä Espanjan kuninkaalta. Chávezin mukaan maiden väliset suhteet uhkaavat huonontua entisestään, jos kuningas ei pyydä julkisesti anteeksi käytöstään espanjan- ja portugalinkielisten maiden kokouksessa Chilessä marraskuun alkupuolella.

Kuningas Juan Carlos I hermostui Espanjan delegaation puhetta häirinneeseen Cháveziin niin, että käski tätä tukkimaan turpansa. Aiemmin venezuelalaisjohtaja oli ärsyttänyt espanjalaisia kutsumalla maan entistä pääministeriä José-María Aznaria fasistiksi.

Kuninkaan karjaisusta kuvatusta internetissä levitykseen laitetusta videoklipistä tuli heti jymymenestys ja "Mikset tukkisi turpaasi" -ärhdys nousi myös suosituimmaksi soittoääneksi Espanjassa ja Venezuelassa.

Venezuelan Chávez on tunnettu paitsi autoritaarisista otteistaan maansa johtajana myös loukkaavista puheistaan, joita hän on kohdistanut siekailematta myös muiden maiden valtionpäämiehiin.

Kuninkaan puheista Chávez ja hänen tukijansa kertovat olevansa erityisen loukkaantuneita siksi, että heidän mielestään espanjalaismonarkki käyttäytyy siirtomaavaltiaan elkein. Chávez uhkaakin nyt harkita uudelleen maansa kaupallisia ja diplomaattisuhteita Espanjan kanssa. Espanjalaisilla yrityksillä on Venezuelassa miljardien eurojen sijoitukset.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.