Chavez: Castro oli useita päiviä lähellä kuolemaa

Kuubalainen ministeri kertoi äskettäin, että Castron toipuminen on edistynyt hyvin ja hän saattaa vielä palata maan johtoon.

Kuuban johtaja Fidel Castro oli useita päiviä lähellä kuolemaa, mutta nyt hänen tilansa on parempi, kertoi Castron läheinen ystävä Venezuelan presidentti Hugo Chavez.

Chavez puhui varhain tänään Suomen aikaa väkijoukolle uuden poliittisen puolueen perustamiseen liittyneessä tilaisuudessa. Chavez pyrkii kokoamaan kaikki häntä tukevat puolueet Yhdistynyt sosialistipuolue -nimiseksi puolueeksi.

Kuubalainen ministeri kertoi äskettäin, että 80-vuotiaan Castron toipuminen edistyy hyvin ja hän saattaa vielä palata maan johtoon. Castro luovutti vallan väliaikaisesti nuoremmalle veljelleen Raulille jouduttuaan leikkaukseen heinäkuussa.

Chavez kertoi sanoneensa Castrolle tämän vuoteen äärellä, ettei hän saa kuolla. - Mutta siinä hän oli, vaarassa kuolla useiden päivien ajan, ja hän sanoi: Chavez, minä voin kuolla nyt, lakkaa huolehtimasta, se joka ei saa kuolla, olet sinä.

Fidel Castro kuultiin vähän aikaa sitten puhumassa Chavezin kanssa radio-ohjelmassa, mutta häntä ei ole vielä nähty julkisuudessa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat