Mainos

Chauvarie torjuu Koneen myyntihuhut

Koneen tuore toimitusjohtaja Jean-Pierre Chauvarie torjuu julkisuuteen jälleen nousseet huhut yhtiön myynnistä saksalaiselle kilpailijalle Thyssenille. Hän sanoo kuulleensa samanlaisia huhuja jo 10-15 vuoden ajan.

Kone ei hänen mukaansa ole myytävänä. Leikkisästi Chauvarie sanoo Koneen pikemminkin olevan valmis ostamaan saksalaisyhtiön. Toisaalta hän viittaa siihen, etteivät synergiahyödyt yhdistymisestä olisi niin suuria kuin yhteistoiminnasta Aasian kasvavilla markkinoilla. Uusi toimitusjohtaja haluaa jatkaa ja nopeuttaa Koneen jo aiemmin toteuttamaa strategiaa, joka sisältää yhtiön rakenteelliset muutokset. Viime vuosina Kone on voimakkaasti keskittänyt toimintojaan, lakkauttanut tehtaita ja uusinut tuotantoaan.

Yhtiö tähtää partnership-luonteisen yhteistoiminnan kehittämiseen muiden yhtiöiden kanssa. Esimerkkinä hän mainitsi Toshiban, jonka kanssa yhtiö solmi yhteistyösopimuksen viime vuoden toukokuussa. Japanilaisyhtiö osti Koneelta lisenssin uuden konehuoneettoman hissin valmistamiseen ja myymiseen. Uusi hissi on ollut Japanissa menestys. Yhtiön tutkivat myös maailmanlaajuisen yhteistyön kehittämistä.

Kasvua haetaan Aasiasta

Uusien tuotteiden kasvun yhtiö tulee Chauvarien mukaan hakemaan edelleen Aasiasta. Euroopassa yhtiön painopiste tulee yhä olemaan huollossa sekä korjaustoiminnassa ja modernisoinnissa, josta kertyy 60 prosenttia yhtiön liikevaihdosta. Kone julkistaa viime vuoden tuloslukunsa perjantaina. Uusi toimitusjohtaja ei vielä halunnut kertoa viime vuoden kehityksestä. Aasian vaikutuksen hän kuitenkin arvioi näkyvän Euroopassa vasta kuluvan vuoden aikana. Aasia on kuitenkin hänen mielestään hyvää vauhtia toipumassa. Aasian osuus Koneen liikevaihdosta on vain kymmenisen prosenttia.

Chauvarie sanoi ottavansa uuden tehtävän haasteellisesti vastaan. Pariisissa syntynyt 64-vuotias Chauvarie on pitkän linjan konelainen ja on ollut yhtiön palveluksessa 24 vuotta. Työaikansa tämän ensimmäinen suomalaisen pörssiyhtiön ulkomainen toimitusjohtaja aikoo jakaa Brysselin ja Helsingin kesken.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.