Mainos

Chatissa piilee vaara lapsille

Joka viides Internetiä säännöllisesti käyttävä brittilapsi on joutunut verkossa seksuaalisen lähentelyn kohteeksi, ilmenee Isossa-Britanniassa julkaistusta tutkimuksesta. Turkimuksen johtopäätöksissä vaaditaan tiukempia lakeja ja enemmän poliisivoimia valvomaan verkkoa ja suojelemaan lapsia.

Tutkimuksessa selvisi, että jopa 13-vuotiaita on lähennelty Internetissä. Useimmiten lähentelijänä on ollut teini-ikäistä esittävä aikuinen. Tutkimuksessa myös kehotetaan Internet-palveluntarjoajia tehostamaan valvontaansa ja parantamaan chathuoneidensa turvallisuutta.

Viime lokakuussa 33-vuotias mies sai viiden vuoden vankilatuomion esiinnyttyään chatissa teinipoikana ja houkuteltuaan 13-vuotiaan tytön kotiinsa, jossa hän hyväksikäytti tyttöä. Toisessa hyväksikäyttötapauksessa 32-vuotias mies kidnappasi 12-vuotiaan tytön. Mies oli tavannut tytön chatissa ja käynyt hänen kanssaan sähköpostikirjeenvaihtoa ennen kuin oli järjestänyt heille tapaamisen.

Noin viisi miljoonaa alle 16-vuotiasta brittiä käyttää Internetiä. Heistä hieman yli miljoona käy säännöllisesti chateissa.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.