Mainos

Chateau-suklaasta löydetty salmonellaa

Jyväskylän elintarvikelaboratorio on eristänyt saksalaisesta Chateau-suklaasta salmonellabakteereja. Eristetyt salmonellabakteerit lähetetään jatkotutkimuksiin. Salmonella Oranienburg on aiheuttanut eri puolilla Eurooppaa noin 300 ihmisen sairastumisen. Samaa salmonellatyyppiä on eristetty myös Chateau-merkkisestä suklaasta tähän mennessä ainakin Saksassa ja Ruotsissa. Suomessa ei ole Kansanterveyslaitoksen ilmoituksen mukaan edelleenkään todettu tämän salmonellatyypin aiheuttamia tartuntoja ihmisillä.

Salmonellabakteereita on eristetty saksalaisten, ruotsalaisten ja suomalaisten tutkimusten mukaan seuraavista tuote-eristä:

Valmistaja: WIHA (Halle, Saksa)

Tuotteen nimi: Chateau Alpensahne, Edel-Alpen-Sahne-Schokolade, 200 g. Parasta ennen 04/2002 E 45 S Parasta ennen 04/2002 D 45 F Parasta ennen 04/2002 A 45 F Tuotteen nimi: Chateau Kaffee Sahne (Weisse Schokolade aus Edel-Kaffee-Sahneschokolade) Parasta ennen 04/2002 C 45 C Parasta ennen 04/2002 E 45 D


Suomeen ei ole tuotu keskusliikkeiden kautta Chateau-merkkistä suklaata. Yksittäiset maahantuojat ovat kuitenkin voineet tuoda kyseistä suklaata Suomeen kuten paljastui Jyväskylän tapauksen yhteydessä. Kaikki Chateau-merkkiset suklaat on Jyväskylässä asetettu myyntikieltoon edelleen jatkuvien tutkimusten ajaksi.

Elintarvikevirasto on kehottanut kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia tarkkailemaan, onko Chateau-suklaata Suomen markkinoilla. Jos suklaata löydetään, siitä pyydetään ilmoittamaan Elintarvikevirastoon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.