Mainos

Charlie Hebdot turkulaiskauppaan ehkä ensi viikolla – SK: Poliisi varoitti

Charlie Hebdo -lehden uusi numero kiinnostaa myös suomalaisia. Turun Sarjakuvakaupan kauppias Petteri Oja kertoo, että tilauksia on tullut jo 200.

Yhteydenottoja on tullut niin paljon, ettei Oja ehdi edes vastata kaikkiin puheluihin ja kännykän vastaajakin oli keskiviikkona tukossa. Kauppias on laittanut Ranskaan tukkurille menemään tilauksen tuhannesta lehdestä. Lehtiä saataneen ensi viikolla. 

Oja oli toivonut 50 lehteä myyntiin jo perjantaiksi, mutta ei saanut niitä Ranskasta. Ojan yhteyshenkilön piti ostaa lehdet kioskista ja lähettää ne Suomeen pikapostissa. Lehdet oli myyty loppuun, vaikka painosmäärä oli kolme miljoonaa tavallisen 60 000 lehden sijaan.

– Jos olisin tiennyt, etteivät muut Suomessa myy lehteä, olisin tilannut etukäteen ison määrän, Oja sanoo.

Hän tilasi lehteä kauppaansa osin ideologisista syistä, mutta myös siksi, että Charlie Hebdo on nyt ajankohtainen sarjakuvalehti.  
Oja kertoo, että hän ei ole erityisen huolestunut mahdollisesta häiriköinnistä.

– Lehteähän myydään kymmenissä tuhansissa paikoissa ympäri Eurooppaa, Oja kuvailee.

Terroristien hyökkäyksessä satiirilehden toimitukseen kuoli vajaa viikko sitten 12 ihmistä. Uusi lehti ilmestyy silti. Suomen Kuvalehti kertoo verkkosivuillaan, että poliisi otti turkulaiskauppaan yhteyttä ja pyysi olla varuillaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.