Charles Leclercilta yllätysveto Singaporessa – Valtteri Bottas paalutaisteluun, Kimi Räikkönen kaukana takana

Ferrarin Charles Leclerc yllätti kärkiajalla Singaporen F1-viikonlopun viimeisissä harjoituksissa. Sen sijaan Red Bull -talli on vielä aika-ajoihin lähdettäessä kaukana kärjen vauhdista.

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
La: Aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Marina Bayn katuradasta ei povattu etukäteen Ferrarin riemumarssia, mutta kaksi edellistä kisaa voittanut Leclerc pääsi iskemään tauluun kolmansien harjoitusten kärkiajan 1.38,192.

Mercedeksen Lewis Hamilton ei onnistunut päihittämään tätä ja oli toinen kaksi kymmenystä hitaampana. Sen jälkeen ero Ferrarin Sebastian Vetteliin ja toiseen Mercedes-kuskiin Valtteri Bottakseen venyi yli 0,6 sekuntiin.

Bottas oli harjoitusten tuloslistalla neljäs. Seuraaviksi sijoittuneet Red Bullin Alexander Albon ja Max Verstappen olivat jopa yli sekunnin Leclercia hitaampia.

Ajoista on vielä yli kaksi sekuntia matkaa Hamiltonin viime vuoden paalupaikka-aikaan, joten parantamisen varaa aika-ajoihin on edelleen.

Kimi Räikkönen teki lopussa kierrosajan, joka riitti 13. sijaan. Hän hävisi keskikastin parhaana seitsemänneksi sijoittuneelle McLarenin Carlos Sainzille lähes 1,5 sekuntia.

Harjoitukset keskeytyivät viimeisen puolen tunnin aikana lähes noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes Racing Pointin Sergio Perezin seinäosumasta tulleet vanteen palaset saatiin siivottua radalta.

Aika-ajot käynnistyvät kello 16 Suomen aikaa.

Singaporen GP:n 3. harjoitukset: