Charles Leclerc nosti itse esille: F1-sarjassa on tapahtunut radikaali käänne

Jos MM-sarja olisi lähtenyt liikkeelle Saksasta, olisi taulukon kärjessä aivan joku muu nimi kuin Lewis Hamilton. Mercedeksen ylivoima on murentunut viime kisoissa, kun taas Ferrari on hypännyt valta-asemaan.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari-kuskit ovat juhlineet voittoa kolmessa edellisessä kilpailussa. Charles Leclerc oli ykkönen sekä Belgian Spassa että Italian Monzassa. Sunnuntaina Sebastian Vettel kurvasi Singaporen iltakisan voittoon.

Viidessä edellisessä kisassa Ferrari on ollut selvä ykköstalli. Tarkat tilasto-osoitukset hivelevät niin italialaistallia kuin monacolaiskuljettajaa Leclerciä, joka laittoi faktoja eteenpäin Twitter-tilillään.

Leclerc jakoi tilaston, jossa on otettu esille kauden viisi ensimmäistä ja viisi tuoreinta kisaa. Kauden alussa Mercedeksen brittikuski Hamilton ja suomalaiskuski Valtteri Bottas olivat selvästi karussa muilta.

Nyt ykkönen on ollut Leclerc.

21-vuotias Ferrari-ässä on ottanut viidestä edellisestä kisasta 80 pistettä. Se on seitsemän enemmän kuin Hamiltonilla ja yhdeksän enemmän kuin tallikaveri Vettelillä.

Suomalaisnäkökulmasta tuore trendi on ollut nihkeä. MM-sarjassa toisena oleva Bottas on viiden kisan kuntopuntarissa vasta viides. Kyseisellä pätkällä Bottas on kerännyt kasaan 47 pistettä.

Vaikka Ferrari on pistänyt kirivaihteen päälle, on sillä vielä kovasti tehtävää valmistajien MM-taulukossa. Mercedeksen (527) etumatka Ferrariin (394) nähden on 133 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat