Charles Darwinin harvinainen evoluutiokirja löytyi vessasta

Maineikkaan brittiläisen luonnontieteilijän ja evoluutioteorian kehittäjän Charles Darwinin uraauurtava teos on löytynyt yllättävästä paikasta. "Lajien synty" -kirjan ensipainos nimittäin löytyi perheen vessasta Oxfordista Britannian eteläosassa. Kirja myydään tällä viikolla huutokaupassa.

Kirja on painettu vuonna 1859. Perhe oli ostanut kirjan neljäkymmentä vuotta sitten muutamalla shillingillä, kerrotaan Christie´s huutokaupasta. Siitä lähtien perhe oli pitänyt teosta kotinsa vierasvessan kaapissa.

Kirja huutokaupataan Lontoossa huomenna. Ajankohta sattuu julkaisun 150 -vuotisjuhlan kohdalle. Kirjan oletetaan menevän kaupaksi 66 000 eurolla.

-Kirjan nykyinen omistaja ei tainnut tietää millainen löytö hänellä hänellä oli ollut käsissään, kerrotaan Christie´s huutokaupasta.

Kirjan nykyisten omistajien vävy oli ollut Darwinista kertovassa näyttelyssä, jossa hän huomasi kirjasta otetun kuvan. Hän tajusi, että wc:ssä olevassa kirjassa täytyi olla jotain erikoista.

Darwinin Lajien synty -teos sysäsi evoluutioteorian eteenpäin. Teorian mukaan lajit kehittyvät sukupolvien kuluessa luonnonvalinnan seurauksena.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat