Mainos

CES-messuilla esillä nettiin integroituvat vempaimet ja langattomien yhteyksien "Graalin malja"

Ensi torstaina Las Vegasissa alkaville CES-teknologiamessuille on tietokoneiden lisäksi tulossa monenlaisia laitteita, jotka toimivat "älykkäästi" tietokonesirujen kanssa ja yhdistyvät Internetiin. Laitteet vaihtelevat taulutelevisioista ja autoista aina termostaatteihin, jotka kaikki linkittyvät nykyteknologian kanssa.

Valtavat, mutta aina ohuemmat televisiot mainostavat messuilla online-mahdollisuuksiaan ja tarkkuuttaan.

- Televisioista on tullut enemmän kuin pelkkä perinteinen tv ja Blu-ray -soittimesta on tullut enemmän kuin pelkkä soitin, arvioi Dolbyn kuluttajateknologian markkinointijohtaja Craig Eggers.

- Viime vuonna Yahoon widgetit tulivat televisioihin. Yhä useampi televisiovalmistaja lisää tuotteisiinsa laitteita, joiden avulla voidaan striimata YouTube-, CinemaNow- ja muita online-videopalveluita televisiolla.

Myös Dolbylta on tulossa omia julkistuksia messuilla. Dolby haluaa varmistaa, että äänipuoli vastaa huimia grafiikoita.

Enderle Groupin asiantuntijan Rob Enderlen mukaan ominaisuuksiltaan kehitetyt 3D-televisiot ovat yksi messujen isoista jutuista. Huhujen mukaan Yhdysvaltain ensimmäinen 3D-televisioasema käynnistyy juuri CES-messujen aikana.

Microsoft ja Yahoo! ovat niiden internet-jättien joukossa, joilta on tulossa julkistuksia messuilla.

Nokian Kallasvuo puhujien joukossa

CES-messuilla puhuu useita tärkeitä teknologia-alan vaikuttajia. Puhujien joukossa nähdään mm Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo, Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer, Fordin johtaja Alan Mulally, Intelin johtaja Paul Otellini, sekä Qualcommin pomo Paul Jacobs.

4G-laajakaista on langattomien yhteyksien "Graalin malja"

Asiantuntijat odottavat näkevänsä messuilla myös kiinnostavia uutuuksia autoon integroiduista internet- ja televisioyhteyksistä.

Enderlen mukaan langattoman 4G-laajakaistan odotetaan näkyvän tänä vuonna vahvasti CES-messuilla.

- Se on seuraavan sukupolven langattomien yhteyksien eräänlainen "Graalin malja": Enemmän kaistanleveyttä, alhaisempi hinta ja kaikin puolin parempi käyttäjäkokemus, Enderle summaa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.