Mainos

CDU:n lahjusjupakasta uutta tietoa

Entinen Saksan kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n huippupoliitikko Uwe Lüthje myönsi valaehtoisessa todistuksessaan tänään ottaneensa vastaan miljoonan Saksan markan eli noin kolmen miljoonan markan lahjukset elektroniikkajätti Siemensiltä.

Siemensin CDU:lle antamien lahjuksien kokonaismäärä on 5-6 miljoonaa Saksan markkaa, kertoi puolueen pääsihteeri Willi Hausman tiedotustilaisuudessa. Lüthje sai miljoonansa joko 80-luvun lopussa tai heti 90-luvun alussa. Loput rahat annettiin todistuksen mukaan CDU:n varainhoitajalle Walter Kiepille. Hausmannin mukaan CDU:n virkailijat ovat kysyneet Siemensiltä lahjoituksista, mutta yhtiö on vastannut, että sillä ei ole niistä tietoa.

CDU:n puoluejohto myönsi myös, että puolueella on ollut laittomia tilejä sveitsiläisissä pankeissa. CDU:n puheenjohtaja Wolfgang Schäuble totesi, että puolueen rahoitusskandaalissa on edelleen paljon epäselvää. -Kun todellisuus on niin monimutkaista kuin se on, emme voi tehdä muuta kuin esittää sen ja yrittää sopeutua siihen, Schäuble sanoi lehdistötilaisuudessa Bonnissa. Sveitsiläiset pankit ovat vahvistaneet tilien olemassaolon.
(STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.