Mainos

CD-R-levyjen käyttö yleistynyt

CD-R-levyjen käyttäjämäärä on Suomessa miltei kaksinkertaistunut runsaassa vuodessa. Romppujen käyttöä on selvittänyt Otantatutkimus Kasettimaksutoimiston tilauksesta. Tulosten mukaan musiikkia ei enää imuroida Internetistä niin paljon kuin pari vuotta sitten.

Laittoman musiikin Internetjakelun väheneminen on vaikuttanut osaltaan asiaan, arvioi Kasettimaksutoimisto. Puolet kaikesta CD-R-levyille tallennettavasta aineistosta on musiikkia. Kuvien osuus on nyt 20 prosenttia. Kuvien osuus on Kasettimaksutoimiston mukaan kasvanut siksi, että digitaalikamerat ovat yleistyneet.

Tuloksista ilmenee myös, että nykyisin CD-R-levyjä käyttävät yhtä lailla miehet ja naiset sekä vanhat ja nuoret. Aiemmin näitä levyjä polttivat pääasiassa nuoret miehet. CD-R-levyjä tuotiin Suomeen tilastojen mukaan vuonna 2001 noin 14,5 miljoonaa kappaletta. Edellisenä vuonna vastaava luku oli 12,5 miljoonaa.

Ensimmäistä kertaa selvitettiin myös sitä, mitä tietokoneen kovalevylle tallennetaan Suomessa. Puolet tallennetusta aineistosta on tekstitiedostoja ja 20 prosenttia kuvia. Musiikin osuus tässä tallennusmuodossa on 8 prosenttia. Otantatutkimus haastatteli tutkimusta varten 1010:tä 14-74-vuotiasta suomalaista.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.