Mainos

Cavén: Venäjän rekkakantelu ei johda toimenpiteisiin

Euroopan unionin komissio ei aio ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin Venäjän tekemän, Suomen rekkamääräyksiä koskevan kantelun takia. Venäjää närästää se, että Suomessa suomalaisille ja muista EU-maista tuleville rekoille sallitaan suurempi kokonaispaino - 60 tonnia - kuin venäläisajokeille.

-Komission käsitys on muuttunut, eli Suomi ei diskriminoi ylipaino- ja ylimittasioissa Venäjää millään tavalla. Tämä ehkä oli hämmästys venäläisille, liikenneministeriön johtaja Harri Cavén kertoi puhelimitse Moskovasta tänään.

-Tämän päivän keskustelun perusteella on todettu, että on Suomen asia minkälaisia suhteita me näissä kysymyksissä noudatamme Venäjää ja yleensä kolmansia maita kohtaan, hän kertoi.

Liikenneministeriön edustajat aloittivat tänään Moskovassa kaksipäiväisen neuvottelurupeaman, jonka aikana pohditaan maiden välisen rekkaliikenteen ylipaino- ja -mittalupakäytännön uudistamista.

Cavén oli varovaisen toiveikas tulevaisuuden suhteen.

-Edistystä ei ole vielä kauheasti, mutta pikkuhiljaa askeleita eteenpäin otetaan, hän arvioi. Ylipaino- ja mittalupapulmat ovat vuosikausia hankaloittaneet tavaraliikennettä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.