Mainos

Lentoliikenne voi hyytyä ensi viikolla tukilakkoon

17:23

Ilmailuala pääsi omissa työkiistoissaan sopuun, mutta tukilakko uhkaa lentoja ensi viikolla. Työnantaja Finnairin saksalaisen ateriapalveluyhtiö LSG Sky Chefs Finlandin henkilöstö ei ole hyväksynyt työsopimuksen vaihtoa ilmailualalta ravintola-alalle.

Ilmailualan unionin (IAU):n puheenjohtajan Juhani Haapsaaren mukaan tukilakossa ovat mukana paitsi kuljetusliitot, myös lentoemännät ja stuertit.

– Tänään lennot alkavat, mutta tiistaina voi olla hiljaisempaa, Haapasaari sanoo. 

Myös Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen puheenjohtaja Thelma Åkers kertoo, että myös lentoemännät ja stuertit tukevat LSG:tä.

IAU jatkaa neuvotteluita cateringyhtiön kanssa. Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan valtakunnansovittelija kutsuu osapuolet vielä tänään koolle ateriapalveluyhtiö LSG:n sopimuskiistan ratkaisemiseksi.

Voiko työehtosopimuksia shoppailla?

Myös ammattiliitto Pro valmistautuu "kaikkiin tarvittaviin" tukitoimiin ateriapalvelukiistassa. 

LSG vaatii henkilöstöään siirtymään työehdoiltaan heikomman työehtosopimuksen piiriin Ilmailualan unionista (IAU) Palvelualojen ammattiliittoon PAMiin sekä matkailu- ja ravitsemusalan MaRaan. 

– Tämä on iso periaatteellinen kysymys. Voiko työnantaja muuttaaa työntekijän liittoa eli shoppailla halvempia työehtosopimuksia? Rinne kysyy.
Tukitoimet olisivat päivän tai kahden mittaisia lakkoja esimerkiksi tehtailla ensi viikolla. Toimenpiteitä suunnitellaan kaikilla aloilla, joissa Prolla on jäseniä.
Painostustoimilla yritetään vaikuttaa Elinkeinoelämän keskusliittoon.
– Pyrimme siihen, etteivät ne vaikuttaisi tavallisiin ihmisiin ollenkaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.