Mainos

Castro vakuuttaa olevansa kunnossa

Kuuban johtajan terveydentilasta on liikkunut villejä spekulaatioita sen jälkeen, kun tämä ilmoitti luovuttavansa suolistoleikkauksensa ajaksi vallan veljelleen.

Kuuban johtaja Fidel Castro on vakuuttanut olevansa hyvässä vireessä äskettäisen leikkauksensa jäljiltä. Castro antoi lausuntonsa myöhään eilen, kun maailmalla oli alkanut levitä huhuja kommunistijohtajan terveydentilasta.

- Tärkeintä on että kaikki toimii ja toimii jatkossakin täydellisen hyvin maassamme. Olen hyvässä vireessä, televisiossa luetussa lausunnossa sanottiin. Castro ei kuitenkaan itse esiintynyt ohjelmassa eikä hänen ääntään kuultu. Häntä ei ole nähty julkisuudessa viikkoon.

Castro ilmoitti toissapäivänä siirtäneensä vallan väliaikaisesti veljelleen Raulille, koska hänen oli käytävä vaikeassa leikkauksessa suolistovaivojensa takia. Eilinen lausunto ei kuitenkaan selvittänyt tarkemmin, mikä Castron todellinen terveydentila on.

- Kuuban erityistilanteen ja Yhdysvaltain imperiumin juonien takia terveyteni on valtionsalaisuus. Voin sanoa vain että tilanne pysyy vakaana useita päiviä ennen kuin päätös voidaan tehdä, lausunto jatkui.

Castro ei kuitenkaan selventänyt, mistä päätöksestä on kysymys ja pitääkö hänen käydä läpi vielä muitakin hoitoja.

Juhlat jatkuivat Miamissa

Muiden muassa Kuuban parlamentin puhemies Ricardo Alarcon on vakuuttanut Castron olevan kunnossa. Monet kuubalaiset uskovat silti, että meneillään saattaa olla suunniteltu vallanvaihto Fideliltä Raulille.

- Ehkäpä he yrittävät valmistella meitä siihen mitä on tulossa hänen korkean ikänsä takia, arveli nimettömänä pysytellyt havannalainen turvamies.

- Raul on vallankumousjohtaja ja vallankumous on turvassa hänen käsissään, katsoi puolestaan puoluejohtaja Armando Diaz.

Miamissa asuvat kuubalaispakolaiset jatkoivat lausunnoista huolimatta katujuhliaan jo toista päivää. He uskovat, että kommunistien valtakausi Kuubassa on päättymässä ja he voivat kohta ehkä jo palata kotiin.

- Jos ihmisen kuolema tekee koko kansan onnelliseksi, se on silloin siunaus, sanoi Paulino Garcia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.