Mainos

Castro näyttäytyi julkisuudessa

Kuuban presidentti ja puoluejohtaja Fidel Castro ilmestyi eilen ensi kerran julkisuuteen yli kolmeen viikkoon. Castro näytti hyväkuntoiselta puhuessaan kaatosateessa kouluvuoden alkamisen johdossa järjestetyssä ulkoilmatilaisuudessa.

Kuuban johtaja laski leikkiä varsinkin viime viikolla kierrelleistä huhuista, joiden mukaan hän olisi hyvin sairas tai kuollut. Hän totesi, että huhujen levittäjät yrittävät aika ajoin "tappaa" hänet ja syytti sadetta "sabotaasista". Huhuja levittivät varsinkin espanjankieliset radio- ja televisioasemat Miamissa Yhdysvalloissa, jossa eräät Castron kiivaimmista vastustajista asuvat, mutta huhuja toisteltiin laajalti myös myös muualla.

Kuuban johtaja näytti väsyneeltä ja liikkui verkkaisesti esiintyessään julkisuudessa heinäkuun lopulla. Huhut hänen horjuvasta terveydestään voimistuivat, kun hän katosi julkisuudesta elokuun alussa.

Castron tiedetään esiintyneen viimeksi julkisuudessa 5. elokuuta. Kuuban televisio näytti 9. elokuuta kuvia Castrosta keskustelemassa ammattiliittolaisten kanssa, mutta hän ei ilmestynyt julkisuuteen täyttäessään 71 vuotta 13. elokuuta.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.