Mainos

Castro näyttäytyi jälleen televisiossa

Viime kuussa 81 vuotta täyttänyt Castro ei ole näyttäytynyt julkisuudessa viime vuoden heinäkuussa tehdyn suolistoleikkauksen jälkeen.

Kuuban pitkään sairastellut johtaja Fidel Castro on esiintynyt jälleen televisiossa. Haastattelu oli ensimmäinen yli kolmeen kuukauteen. Tunnin mittainen nauhoitettu haastattelu esitettiin Kuuban televisiossa myöhään eilen.

Castro puhui hitaanoloisesti muun muassa kansainvälisistä suhteista, kylmästä sodasta ja poliittisesta historiasta. Castro ei vaikuttanut muuttuneen paljoakaan sen jälkeen, kun hän viimeksi esiintyi nauhoitetussa televisiohaastattelussa kesäkuussa.

- No, tässä sitä nyt ollaan. Mutta toisaalta: kukaan ei tiedä koska kuolee. Tosin olen lukenut olevani kuolemassa, kuollut tai kuolevani viimeistään ylihuomenna, Castro vitsaili.

Puhe oli nauhoitettu eilen, koska Castro mainitsi siinä talousasioista puhuessaan euron ja dollarin eilisen vaihtokurssin. Dollari oli muutenkin kommunistijohtajan hampaissa, sillä Castro viittasi siihen puhumalla "papereista, joilla ei ole takausarvoa".

Tunnin mittaisessa haastattelussa Castro puhui lähes kaikesta muusta paitsi terveydestään. Tämän puolen oli kuitenkin jo aikaisemmin perjantaina hoitanut presidentin ystävä, Venezuelan presidentti Hugo Chavez.

- Mitäpä noista, pikkuvaivoja. Yksi, kaksi, kolme leikkausta. Lähes hänen koko verensä on vaihdettu. Hän on 81-vuotias, joten arvannette, että hän lähes kuoli. Fidel kuitenkin elää, koska hän on Fidel, Chavez ylisti vierailleessaan Brasiliassa.

Viime kuussa 81 vuotta täyttänyt Castro ei ole näyttäytynyt julkisuudessa viime vuoden heinäkuussa tehdyn suolistoleikkauksen jälkeen, mikä on herättänyt runsaasti epäilyjä kommunistijohtajan terveydentilasta.

Castro luovutti leikkauksen jälkeen vallan "väliaikaisesti" veljelleen Raul Castrolle, joka on johtanut maata siitä lähtien.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.