Mainos

Castro näpäytti kuolemanhuhujen levittäjiä

Castro vakuutti eilen Kuuban televisiossa paranevansa hyvin suolistoleikkauksestaan.

Kuuban presidentti Fidel Castro esiintyi viikonloppuna maansa televisiossa ensimmäistä kertaa yli kuukauteen.

-Nyt kun vihollisemme ovat ennenaikaisesti julistaneet minut kuolleeksi tai kuolemaisillaan olevaksi, minulla on ilo lähettää tämä filminpätkä maanmiehilleni ja ystävillemme ympäri maailman, Castro sanoi sarkastisesti.

Valtiollinen televisiokanava näytti sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa kuvaa presidentistä kävelemässä, lukemassa lehtiä ja puhumassa puhelimeen.

Castro vakuutti paranevansa hyvää vauhtia heinäkuisesta suolistoleikkauksestaan ja osallistuvansa hallituksen päätöksentekoon. Hänen pitkä poissaolonsa julkisuudesta ehti vahvistaa huhuja 80-vuotiaan johtaja kuolemasta.

Verryttelyasuun pukeutunut presidentti luki otteita eilisen Granma-sanomalehtien otsikoista vahvistaakseen, että häntä oli filmattu samana päivänä "eikä 10 päivää sitten".

Castro on luovuttanut vallan väliaikaisesti 75-vuotiaalle veljelleen Raulille. Tätäkään ei ole nähty julkisuudessa kolmeen viikkoon.

Johdon poissaolosta huolimatta maa on pysynyt rauhallisena, mutta vallanvaihtoa koskevia uumoiluja veljesten näkymättömyys on siivittänyt.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.