Mainos

Castro myöntää taistelleensa "elämästä ja kuolemasta"

Castro sairastui vajaa vuosi sitten, eikä ole vielä selvää, pystyykö hän palaamaan maan johtoon.

Kuuban presidentti Fidel Castro myöntää taistelleensa "elämästä ja kuolemasta" joutuessaan luovuttamaan vallan väliaikaisesti veljelleen Raul Castrolle. Kesällä 81 vuotta täyttävä Fidel Castro sairastui vakavasti vajaa vuosi sitten.

- Monien vuosien ajan olen pystynyt selviytymään, onnellakin, keisarikunnan tappokoneesta, Castro kirjoitti kommunistisessa Granma-sanomalehdessä viitaten Yhdysvaltain hallintoon.

- Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö kansakuntamme ja vallankumouksemme taistelisi viimeiseen veripisaraan, Castro kirjoitti.

Castro ei ole esiintynyt julkisissa tapahtumissa sen jälkeen, kun hänen tilansa huononi viime vuoden heinäkuussa. Aiemmin tässä kuussa hän antoi tunnin mittaisen tv-haastattelun Kuuban televisiolle.

Castrolle on tehty viime kuukausien aikana useita suolistoleikkauksia. Vielä ei ole selvää, pystyykö Castro palaamaan maan johtoon.

Raul Castron vaimo kuoli

Kuuban virkaatekevän presidentin Raul Castron vaimo Vilma Espin Guilloys on kuollut. Kuuban pitkäkestoisen johtajan Fidel Castron käly kuoli 77-vuotiaana pitkäkestoisen sairauden jälkeen.

Espin pyrki kotimaassaan edistämään etenkin naisten oikeuksia. Hän toimi Kuuban naisten liiton puheenjohtajana yhtäjaksoisesti sen perustamisesta lähtien vuodesta 1960.

Espin meni naimisiin Raul Castron kanssa tammikuussa 1959.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.