Mainos

Castro: Kuuban talous kohentuu hitaasti

Kuuban talous on tänä vuonna kohentunut aiempaa hitaammin, sanoi maan presidentti Fidel Castro puoluekokouksessa pitämässään puheessa. Castron mukaan Kuuban talouskasvu jää tänä vuonna pariin kolmeen prosenttiin.

Kuuban talous on yhä kehnossa jamassa Neuvostoliiton hajoamisen jäljiltä, joka romahdutti maan sokerinviennin. Yhdysvaltain kauppasaarto on edelleen voimassa, vaikka Kuuba on ryhtynyt toteuttamaan markkinatalouden suuntaisia uudistuksia.

Castro avasi puoluekokouksen yli kuuden tunnin mittaisella puheella. Oliivinväriseen univormuun ja solmioon sonnustautunut Castro vaikutti hyväkuntoiselta. 71-vuotiaan Castron terveydentilasta on levinnyt värikkäitä huhuja etenkin sen jälkeen, kun hän aiemmin tänä vuonna ei viiteen kuukauteen pitänyt lainkaan julkisia puheita.

Eilen illalla Suomen aikaa alkanut puoluekokous on ensimmäinen vuoden 1991 jälkeen. Sen odotetaan hyväksyvän Kuuballe taloussuunnitelman, jonka tavoitteena on pitää keskeiset talouden osa-alueet edelleen valtion hallinnassa.

Kuuba on viime vuosina toteuttanut varovaisia talousuudistuksia. Maan lainsäädäntö sallii nykyään pienimuotoiset yksityiset yritykset ja ulkomaisten yhtiöiden toiminnan Kuubassa tietyin rajoituksin.

Tasan 30 vuotta sitten kuolleen sissijohtaja Ernesto "Che" Guevaran muisto oli myös näkyvästi esillä puoluekokouksessa. Guevaran jäännökset on hiljattain siirretty Kuubaan Boliviassa sijaitsevasta joukkohaudasta. Ne on tarkoitus asettaa ensin viikoksi esille Havannaan ja sen jälkeen haudata Santa Claran kaupunkiin.

Puoluekokoukseen osallistuu lähes 1500 valtuutettua. Huomenna kokous valitsee puolueelle keskuskomitean ja politbyroon.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.