Mainos

Castro hurjistui amerikkalaislehden väitteistä

Amerikkalainen Forbes-lehti julkaisi Fidel Castron varallisuustiedot maailman rikkaimpien listallaan. Castro sanoi, ettei hänellä ole varallisuutta ja syytti lehteä panettelusta.

Kuuban presidentti Fidel Castro on torjunut jyrkästi amerikkalaisen Forbes-lehden tiedot hänen varallisuudestaan. Castro sanoi eroavansa, jos lehti pystyy todistamaan tietonsa hänen 900 miljoonan dollarin omaisuudestaan.

Forbes julkaisee vuosittain listan maailman varakkaimmista ihmisistä. Tämänvuotisella listalla "kuninkaiden, kuningattarien ja diktaattorien" varakkuuslistalla Castro on 7. sijalla.

Castro vaati Forbesia todistamaan "katalan panettelunsa" pitkässä tv- ja radiolähetyksessä. Castron rinnalla lähetyksessä oli Kuuban keskuspankin johtaja.

- Jos he pystyvät todistamaan, että minulla on ulkomailla 900 miljoonan, miljoonan, puolen miljoonan, sadantuhannen tai yhden dollarin pankkitili, minä eroan, Castro julisti.

Castro sanoi, ettei hänellä ole minkäänlaista varallisuutta ja että hänen palkkansa on 900 pesoa (noin 30 euroa) kuukaudessa. Forbesissa lainattiin muun muassa huhuja, joiden mukaan Castrolla on pankkitilejä Sveitsissä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.