Mainos

Castro boikotoi WTO:n kokousta

Kuuban presidentti Fidel Castro on kieltäytynyt matkustamasta Maailman kauppajärjestön WTO:n kokoukseen Seattleen, Yhdysvaltoihin. Castro totesi eilen julkaistussa kirjeessä, että Yhdysvaltain hallituksen edustajat pitävät vierailua sopimattaomana eikä hän siksi voi matkustaa. Castro aikoo kuitenkin lähettää tilalleen WTO:n kokoukseen kaksi ministeriä.

Castro, Fidel

Castron oli määrä pitää puhe Seattlessa sijaitsevassa Washingtonin yliopistossa ylihuomenna. Uutistoimisto AFP:n haastattelemat hallituslähteet vakuuttivat, että Castro olisi saanut viisumin Yhdysvaltoihin.

WTO:n kokous ei miellytä aktivisteja

Maailman kauppajärjestön kokous Seattlessa on synnyttämässä mahdollisesti laajoja mielenosoituksia. Kaupunkiin on kerääntynyt jo tuhansia mielenosoittajia erilaisista aktivistiryhistä.

Joidenkin tietojen mukaan useat tuhannet mielenosoittajat yrittävät tänään illalla sulkea kokousdelegaatioiden reittejä varsinaiselle kokouspaikalle.

Ranskalaiset maanviljelijät ovat ehtivät jo eilen rikkoa hampurilaisketju McDonaldsin ikkunoita Seattlessa prostestina geenimuunneltuja elintarvikkeita vastaan.
(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.