Mainos

Cassini-luotain ohitti Saturnuksen renkaat

Cassinin on määrä tutkia seuraavat neljä vuotta Saturnusta, sen renkaita ja 31 tunnettua kuuta. Luotaimella on mukana myös suomalaista tekniikkaa.

Avaruusluotain Cassini-Huygens on asettunut onnistuneesti Saturnuksen kiertoradalle, kertoo Nasa. Luotain ohitti Saturnuksen renkaat varhain aamulla Suomen aikaa. Sen jälkeen Cassini aloitti 96 minuuttia kestäneen jarrutuspolton, jonka tarkoituksena oli asettaa se planeetan kiertoradalle.

Nasan mukaan Cassini asettui Saturnuksen kiertoradalle hieman seitsemän jälkeen Suomen aikaa. Jännitys purkautui avaruuskeskuksen tarkkaamossa Kalifornian Pasadenassa, kun Cassini lähetti signaalinsa onnistuneesta jarrutuksesta. Viestiä Cassinilta odottaneet 17 maan tutkijat yltyivät hurjiin aplodeihin ja ilonkiljahduksiin.

Cassinin on määrä tutkia seuraavat neljä vuotta Saturnusta, sen renkaita ja 31 tunnettua kuuta. Kaksoisluotain Cassini-Huygens lähti matkaan seitsemän vuotta sitten. Se on Nasan ja Euroopan avaruusjärjestön Esan yhteishanke. Luotaimella on myös suomalaista tekniikkaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.