Mainos

Carruksen Vantaan tehtaalla yt-neuvottelut

Linja-autonkoreja valmistavalla Carruksen Vantaan tehtaalla aloitetaan ensi maanantaina yt-neuvottelut tehtaan mahdollisesta lopettamisesta. Tehtaalla on noin 200 työntekijää. Tuotanto Carruksen Tampereen ja Liedon tehtailla jatkuu. Niissä on noin 600 työntekijää.

Toimitusjohtaja Harry Strömin mukaan vielä ei ole tiedossa, onko näiltä tehtailta löydettävissä töitä Vantaan yksikön väelle. Yhtiöllä on lisäksi uudehko tehdas Puolassa. Vantaan tehtaan työntekijöiden keski-ikä on sen verran korkea, että avuksi voitaneen käyttää myös eläkejärjestelyjä.

Carrus siirtyi Volvon omistukseen vuoden 1998 alussa. Yhtiö kertoi saman vuoden lopussa, että Vantaan tehdas lopetetaan osana Volvon säästöohjelmaa. Lopettamisaikataulu oli tuolloin vielä auki, mutta tuotannon kerrottiin loppuvan "lähivuosina". Juuri Vantaan tehtaan lopettamista perustellaan sillä, että se on yhtiön vanhin yksikkö. Strömin mukaan myös markkinanäkymät ovat heikentyneet.

Vantaalla valmistettiin viime vuonna 150 kaupunkibussia lähinnä Pohjoismaiden markkinoille. Carruksen viime vuoden liikevaihto oli 600 miljoonaa markkaa.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja