Mainos

Carlsberg ja Heineken suunnittelevat brittipanimon ostoa

Brittipanimo ei ole innoissaan ostotarjouksesta - se sanoo, ettei ole saanut minkäänlaista tarjousta, eikä edes sellaista halua.

Tanskalaispanimo Carlsberg ja hollantilainen Heineken kertoivat tänään suunnittelevansa yhdessä Britannian suurimman panimon Scottish and Newcastlen ostoa. Yhtiöt kertoivat neuvottelevansa parhaillaan yhteisen tarjouksen tekemisestä.

Jos kauppa toteutuu, Carlsberg ottaisi haltuunsa brittipanimon toiminnot Itä-Euroopassa, Ranskassa ja Kreikassa. Heineken taas saisi panimon Britannian ja muun Euroopan toiminnot. Markkinoilla brittipanimon arvon lasketaan olevan noin 7,5 miljardia puntaa eli noin 10,5 miljardia euroa.

Scottish and Newcastle ei kuitenkaan tunnu olevan innoissaan ostajaehdokkaista. Se kertoi, ettei ole vielä saanut minkäänlaista tarjousta ja sanoi, ettei se sellaista edes halua. Brittipanimo sanoi uskovansa vahvasti itsenäiseen tulevaisuuteensa. Osakkeenomistajia se pyysi olemaan tekemättä minkäänlaisia ratkaisuja.

Brittipanimon suosituimpia tuotteita ovat Foster's, Kronenbourg 1664, John Smiths ja Strongbow. Suomessa toimivista panimoista Sinebrychoff kuuluu Carlsbergiin. Hartwall on osa Scottish and Newcastlea.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.