Carl Philipin ja Sofian ensimmäinen hääpäivä – uskomaton rakkaustarina kuvina

Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian tunnelmallisista häistä tulee tänään täyteen tasan vuosi. Muistatko miten parin rakkaustarina ja ensimmäinen vuosi avioparina on kulkenut?

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia sanoivat toisilleen tahdon vuosi sitten Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa.

Ennen kuin rakastavaiset astuivat alttarille yhdessä olivat he ehtineet seurustella vuosien ajan.

Parin seurustelu tuli julkisuuteen tammikuussa 2010. He muuttivat saman katon alle jo saman vuoden syyskuussa.

Sofialla on ollut omat vaikeutensa sopia hoviin. Ennen seurusteluaan prinssin kanssa hänet tunnettiin mallina ja tositeleveisiotähtenä. Mallina hän oli poseerannut myös miestenlehdille, mikä sai kuningasparin suhtautumaan Sofiaan paheksuen.

Prinsessa Madeleinella on kerrottu olleen vaikeuksia hyväksyä Sofia mukaan tämän taustan takia. Madeleine on myös hyvä ystävä Carl Philipin pitkäaikaisen ex-tyttöystävän Emma Pernaldin kanssa.

Kuningas Kaarle Kustaa paljasti 70-vuotispäivänsä alla keväällä 2016, mikä sai hänet antamaan luvan Carl Philipille avioitua Sofian kanssa vastoin kuninkaallisia sääntöjä.

– On tärkeää mukauttaa monarkiaa moderniin yhteiskuntaan. Kaikki sanovat, että ennen oli paremmin, mutta se ei pidä paikkansa, kuningas sanoi Expressenin haastattelussa.

Monarkian vanhojen sääntöjen mukaan kukaan Ruotsin kuningasperheen lapsista ei olisi saanut mennä naimisiin rakkaimpansa kanssa.

Carl Philip ja Sofia kihlautuivat kesäkuussa 2014.

Avioliiton satamaan lempiväiset astuivat siis 13. kesäkuuta 2015.

Hääpäivän päivämäärää, 13. kesäkuuta, ei valittu sattumalta, vaan sillä oli pariskunnalle henkilökohtainen merkitys. Yleisesti epäonnen lukuna tunnettu 13 on ollut pitkään Carl Philipin onnen numero, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että hän kilpailee numerolla 13 rata-autoilussa. Myös hänen syntymäpäivänsä on 13. päivä, vaikkakin toukokuussa.

Tunnelmallisessa seremoniassa kohdattiin pieni kommellus, kun Carl Philip ei ollut saada sormusta tuoreen vaimonsa sormeen.

Kaksikko naureskeli vaikeuksille ja lopulta sormus saatiin sormeen.

Seremoniassa kuultiin myös Coldplayn Fix you -kappale, jonka esitti Salem Al Fakir.

Sofia oli pukeutunut perinteiseen pitkähihaiseen pukuun, jossa oli pitkä laahus. Hiukset hän oli kerännyt niskanutturalle ja päälaella olleen tiaran alta laskeutui pitkä huntu Sofian selkään.

Oltuaan avioliitossa neljän kuukauden ajan, kertoi pari odottavansa esikoistaan, joka syntyi huhtikuun 19. päivä 2016.

Pariskunta oli kertonut vauvahaaveistaan Aftonbladetille jo vuonna 2014, mutta tuolloin painottanut, että ensin he keskittyisivät häiden järjestämiseen.

Häiden jälkeen Carl Philip sanoi, että lapsiasiassa ei hätiköitäisi. Pari ei kuitenkaan odoteltu pitkään ennen kuin ryhtyi menestyksekkäästi yrittämään lasta. Raskaudesta tiedotetaan aikaisintaan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, joten Sofian odotus on saanut alkunsa melko pian häiden jälkeen.

Sofia oli raskaana samaan aikaan kruununprinsessa Victorian kanssa, joten loppuvuodesta seurattiin vauvavatsoja tiiviisti. Victoria synnytti prinssi Oscarin 2. maaliskuuta.

Sofian uuma pysyi hoikkana pitkälle alkuvuoteen saakka ja vauvavatsa alkoi erottua vasta kun raskaus oli edennyt selkeästi yli puolen välin.

Prinsessan vointi pysyi hyvänä raskauden aikana ja hän pystyi hoitamaan edustustehtävänsä normaalisti.

Pari ei tiennyt tulevan lapsen sukupuolta etukäteen, vaan he halusivat pitää sen yllätyksenä. Kun esikoinen syntyi, aluksi hovista kerrottiin vain, että lapsi ja äiti voivat hyvin.

Carl Philip paljasti esikoisensa sukupuolen vasta tiedotustilaisuudessa. Esikoispoika sai nimekseen prinssi Alexander.

Kuningas Kaarle Kustaa kehui poikaa hienoksi ja kauniiksi heti seuraavana päivänä synnytyksestä.

Alexander teki kuninkaallisen debyyttinsä Ruotsin kansallispäivänä 6. kesäkuuta noin seitsemän viikon ikäisenä.

Tuoreet vanhemmat saivat tänä vuonna kunnian avata Kuninkaanlinnan portit ja samalle he esittelivät pienokaisensa kansalle.

Lue myös:

    Uusimmat