Mainos

Cardoso jatkaa Brasilian presidenttinä

Brasilian presidentti Fernando Henrique Cardoso on odotetusti valittu Brasilian presidentiksi toiseksi kaudeksi, ilmeni tänään julkistetuista tuloksista.

Kun äänistä oli laskettu yli puolet, oli sosiaalidemokraattinen Cardoso, 67, saanut niistä noin 50,5 prosenttia. Cardoson päähaastaja oli sosialistiseen puolueeseen lukeutuva Luiz Inacio, joka oli tässa vaiheessa saanut noin 35 prosenttia äänistä. Ääntenlaskun edistyessä Cardoson etumatkan odotettiin kasvavan, koska ensiksi tulokset selvisivät kaupungeissa, missä Cardoson kannatus on vähäisempää kuin maaseudulla.

Voittaakseen vaalit jo ensi kierroksella Cardoson oli saatava vähintään puolet äänistä. Muussa tapauksessa olisi järjestetty toinen kierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Cardoso on ensimmäinen presidentti Brasilian historiassa, joka on tullut demokraattisissa vaaleissa valituksi toiseksi virkakaudeksi. Cardoson suosio perustuu hänen maineeseensa Brasilian talouden kohentamisessa. Hän on luvannut lisää talousuudistuksia.

Cardoson valinta toiseksi nelivuotiskaudeksi antaa hänelle mahdollisuuden keskittyä Brasilian talouskriisin hoitamiseen. Elokuun alun jälkeen Brasilia on menettänyt 20 miljardia dollaria ulkomaanvarannostaan, ja korot on nostettu 50 prosenttiin. Brasiliassa valittiin eilen myös osavaltioiden kuvernöörit sekä edustajat maan parlamenttiin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.