Mainos

Capoeira parantaa köyhien lasten itsetuntoa

Brasilialainen capoeira valloittaa nyt Etelä-Afrikkaa. Siellä etenkin lapset köyhillä alueilla ovat haltioissaan capoeiran pehmeästä liikekielestä ja afro-brasilialaisesta musiikista.

Capoeirassa, brasilialaisessa kamppailun, tanssin ja pelin yhteensulaumassa on monia puolia. Siinä voi nähdä piirteitä ilmaisevasta taidemuotosta, esittävästä tanssista, täyskontaktikamppailusta, kontakti-improvisaatiosta ja akrobatiasta.

Etelä-Afrikassa capoeira-tuntien avulla köyhien alueiden lapsille pyritään antamaan itseluottamusta ja mahdollisuuksia elämässään.

Kolmekymppinen Marcio "Beleza" Lopes toi tanssin Etelä-Afrikan Kapkaupungin omasta kotimaastaan Angolasta. Tanssin ja leikin avulla hän haluaa opettaa lapsille itsekuria ja samalla kehittää heidän itsetuntoaan.

Yksitoistavuotias Shannon Senter aloitti capoeiran helmikuussa ja jo nyt hänen äitinsä näkee paljon positiivista kehitystä tyttäressään. Capoeira antaa lapsille mielekästä tekemistä ja pitää heidät asuinalueidensa jengien ja huumeiden ulottumattomissa.

(MTV3-AP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja