Mainos

CapMan myy kiinteistösalkkunsa 380 miljoonalla

Myydyt kiinteistöt sijaitsevat mm. Helsingin keskustassa ja Espoon Keilarannassa.

CapManin kiinteistösijoitusrahasto Real Estate I on myynyt 22 pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa kiinteistöään 377,5 miljoonalla eurolla Samson Propertiesille, The Royal Bank of Scotlandille ja Ajanta Oy:lle. CapMan saa kaupasta voitonjako-osuustuottona noin 13,5 miljoonaa euroa.

Samson ja Ajanta tekevät kaupan omistamansa yhtiön lukuun. Samson on sen enemmistöomistaja, Ajanta ja RBS vähemmistöomistajat. RBS toimii kaupan pääjärjestäjänä ja rahoittajana. Kauppahinnasta laskettu keskimääräinen neliöhinta oli noin 2450 euroa.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen odotetaan toteutuvan tammikuun loppuun mennessä. Myydyt kiinteistöt sijaitsevat mm. Helsingin keskustassa ja Espoon Keilarannassa. Niiden pinta-ala on 154000 neliömetriä, keskimääräinen vuokra-aika neljä vuotta ja vajaakäyttöaste 3,2 prosenttia.

CapManilla on kaksi kiinteistösijoitusrahastoa. I-rahasto perustettiin kesäkuussa 2005. Kaupan jälkeen sen sijoituskapasiteetti on 200 miljoonaa europa. II-rahaston sijoituskapasiteetti on 276 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.