Cantores Minores 50-vuotisjuhlakiertueelle

Helsingin Tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores tekee kesäkuussa Suomen-kiertueen 50-vuotisjuhlakonsertin merkeissä. Ensimmäinen juhlakonsertti kuullaan sunnuntaina Helsingin Tuomiokirkossa.

Kuoroa johtaa professori Christian Hauschild ja urkurisolistina on diplomiurkuri Tapio Tiitu. Kuoron muut juhlakonserttipaikat ovat Jyväskylä, Oulu, Keminmaa, Oulainen, Kuhmo, Nilsiä sekä viimeisenä konserttipaikkana Kouvola, jossa Cantores Minores esiintyy torstaina 12. kesäkuuta.

Juhlaohjelmisto koostuu vanhasta ja aivan modernista poikakuoromusiikista. Kiertueella kantaesitetään kuoron juhlavuoden sävellyskilpailun voittanut teos, säveltäjä Pekka Kostiaisen Pater noster.

Cantores Minoreksen perustivat Tarmo Nuotio ja Ruth-Esther Hillilä. Joulukuussa 1952 perustettu kuoro esiintyi ensimmäisen kerran julkisuudessa äitienpäivänä 1953.

Suomen vanhinta ja menestyksekkäintä poikakuoroa ovat johtaneet Peter Lacovich, Heinz Hoffmann ja sen jälkeen professori Christian Hauschild.

Kuoro on tehnyt 41 konserttikiertuetta eri puolille maailmaa. Seuraava kiertue suuntautuu Pietariin ensi joulukuussa. Sitä seuraavat Saksan ja Japanin konsertit 2004.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat