Canon ja Nike ilmastoystävällisimpiä yrityksiä

Elektroniikka- ja tietotekniikkayritykset pärjäsivät ympäristöjärjestön tutkimuksessa hyvin, ruoka-alan yritykset jäivät pahnanpohjimmaisiksi.

Elektroniikkajätti Canon, urheiluvälinevalmistaja Nike ja elintarvikeyhtiö Unilever ovat ilmastoystävällisimpiä suuryrityksiä, kertoo amerikkalaisten kansalaisjärjestöjen tekemä ympäristöselvitys. Myös Nokia menestyi kohtalaisesti.

Ympäristöjärjestö Clean Air-Cool Planetin organisoimassa tutkimuksessa tarkasteltiin, miten hyvin 56 suuryhtiötä oli selvittänyt oman toimintansa ilmastovaikutuksia, millaisiin toimiin ne olivat ryhtyneet päästöjensä vähentämiseksi ja miten ne suhtautuivat ympäristönsuojeluun yleensä.

Elektroniikka- ja tietokonefirmat pärjäsivät yleisesti ottaen hyvin, sillä listan kärkipäässä komeilevat lisäksi IBM, Motorola ja Sony. Heikoimmilla olivat ruoka-alan yritykset, kuten hampurilaisketjut Burger King ja Wendy's. Häntäpäähän päätyivät myös nettikirjakauppa Amazon ja tietokonevalmistaja Apple.

Nokian katsottiin saaneen toimensa ympäristön hyväksi alulle. Järjestöjen mielestä ympäristötietoisen kuluttajan olisi kuitenkin pidettävä silmällä, että myönteinen kehitys jatkuu.

Tutkimuksen tekijät myönsivät, että heidän omissakin toimissaan on kohentamista - yksi teettäjistä, luomujogurttituottaja Stonefield Farm ylsi vasta kuudenneksi.

Tutkimus on luettavissa osoitteessa www.climatecounts.org

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat