Mainos

Cannonball-jengiläisiä epäillään ryöstö- ja kiristyssarjasta

Poliisi tutkii harvinaisen törkeää ryöstö- ja kiristyssarjaa, jossa moottoripyöräkerho Cannonballin jäsenet ovat uhkailleet ja käyttäneet väkivaltaa laajaan moottoripyöräharrastajien joukkoon Etelä-Suomessa. Epäillyt ovat ottaneet väkivallan avulla haltuunsa kymmenien tuhansien eurojen arvosta uhrien omaisuutta, mm. käteistä rahaa, henkilöauton sekä moottoripyöriä ja niiden osia. Rikokset ovat tapahtuneet alkuvuoden aikana.

Keskusrikospoliisin mukaan Cannonballin jäsenet ovat kiristäneet uhreilta lisää omaisuutta ja rahaa aina viime päiviin saakka. He ovat myös vaatineet harrastuskerholaisia lopettamaan toimintansa kahdella paikkakunnalla sekä poistamaan kerhojensa tunnukset ja nettisivustot. Tutkinnallisista syistä poliisi ei vielä kerro paikkakuntia.

Rikosten uhrit ovat tavallisia työssäkäyviä moottoripyöräilyn harrastajia. - He ovat täysin harrastelijoita, rikosylikomisario Tero Haapala krp:stä kertoo.

Heillä ei ole ollut mitään tekemistä rikollisten moottoripyöräkerhojen kanssa.

Kiristämiselle ei ole löytynyt syytä. Haapalan mukaan poliisi ihmettelee miten Cannonball-jengiläiset ovat kuvitelleet tekojen jäävän piiloon.Rikoksissa on käytetty uhkailuja ja väkivaltaa.

Kymmenen vangittu

Rikoksista epäiltyinä on vangittu kymmenen Cannonballin jäsentä. He ovat iältään 30-45 -vuotiaita ja asuvat pääkaupunkiseudulla sekä muualla Etelä-Suomessa. Kiinniottojen ja etsintöjen yhteydessä osa ryöstösaaliista on saatu takaisin. Epäillyiltä on takavarikoitu myös useita luvattomia käsiaseita.

Rikossarjaa selvittää tutkintaryhmä, jossa on tutkijoita Hämeenlinnan ja Helsingin poliisilaitoksista sekä keskusrikospoliisista.

Poliisin tietoon on tullut, että vastaavia tapauksia on lisää, mutta tekojen kohteeksi joutuneet eivät ole uskaltaneet ottaa yhteyttä poliisiin. - Uhrit ovat olleet pelokkaita, Haapala sanoo.

Samankaltaisten tekojen kohteeksi joutuneita tai tapauksista muuten tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä asuinpaikkakuntansa poliisiin tai keskusrikospoliisiin puh. (09) 8388 6766.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.