Cannesissa tapahtuu

Salma Hayek, elokuvan Frida näyttelijä ja tuottaja, on viime hetkellä päättänyt olla matkustamatta Cannesiin. Hänen oli määrä osallistua juhlille kutsuvieraana.

Ranskalainen Luc Besson, joka on ollut tuottamassa Cannesin elokuvilla ensi-iltaan tulevaa elokuvaa Fanfan la Tulipe, sanoo haluavansa jatkaa ohjaajana vuonna 2004. Nyt hän on toiminut useita vuosia tuottajana. Besson on ohjannut mm. menestyksekkäät elokuvat Puuttuva tekijä (The Fifth Element) ja Suuri sininen (Le grand bleu).

Ranskalaisnäyttelijä Jean Rochefort, joka on Cannesin elokuvajuhlien tuomaristossa, sanoo olleensa järkyttynyt nähtyään mainoksen, jossa Adrien Brodylla on italialainen merkkipaita.

- Tämä näyttelijä on tehnyt minuun suuren vaikutuksen, sanoo Rochefort Bordyn roolista Kultaisen palmun ja Oscarin saaneessa elokuvassa Pianisti. - Kun näin hänet tänä aamuna siinä paidassa, minusta tuntui kuin olisin jäänyt orvoksi. Se teki minut surulliseksi, kertoo Rochefort lehdistötilaisuudessa.

Meg Ryan, joka kuuluu Cannesin elokuvajuhlien yhdeksänjäseniseen tuomaristoon, kertoo olleensa ensimmäisellä matkallaan Ranskan Rivieralla sijatsevaan Cannesiin kuin retkeilijä. 41-vuotias yhdysvaltalainen näyttelijä kertoi lehdistötilaisuudessa, että hänellä oli kaksi dollaria käteistä ja hän nukkui rannalla.

Lue myös:

    Uusimmat