Näyttelijätähti ottaa kantaa Cannesin korkokenkäkohuun: Käyttäkää Converseja!

Cannesista on raportoitu kummallisesta käytännöstä, jonka vuoksi elokuvien ensi-iltanäytöksistä on jopa käännytetty kutsuvieraita pois.

Cannesista raportoitiin tiistaina tapauksista, joissa matalakantaisissa kengissä punaisen maton tilaisuuksiin saapuneita naisia on käsketty vaihtamaan korkokengät jalkaansa.

Elokuvajuhlien tiedottajat ovat kiistäneet, että olisi olemassa sääntö, joka kieltää matalakantaiset kengät, mutta myöntää, että punaisen maton tilaisuuksiin suositellaan korkokenkien valintaa.

Asiasta uutisoineen Screen Daily -sivuston mukaan joukko viisikymppisiä naisia käännytettiin pois Carol-elokuvan näytöksestä viime sunnuntaina, sillä heidän kenkänsä eivät läpäisseet tarkastusta. 

Myös esimerkiksi kehutun, Amy Winehousesta kertovan Amy-dokumentin ohjaajan Asif Kapadian vaimo oli jäädä miehensä dokumentin ensi-iltanäytöksen ulkopuolelle kenkiensä vuoksi. Lopulta hän oli kuitenkin päässyt sisälle kerrottuaan kuka on.

Kapadia kertoi asiasta Twitterissä.

Osalla käännytetyistä kutsuvieraista on myös ollut lääketieteelliset syyt matalien kenkien käytölle. BBC on haastetellut elokuvatuottaja Valeria Richteriä, joka pysäytettiin peräti neljästi matkalla näytökseen.

Richter kertoo sivustolle, että hänen toisen jalkansa isovarvas sekä osa jalkaterästä on jouduttu amputoimaan, ja sen vuoksi hän ei kykene pitämään tasapainoa korkokengissä. 

Näyttelijä Emily Blunt on ottanut kantaa korkokenkäjupakkaan. Bluntin Sicario-elokuvan ensi-ilta oli Cannesissa tiistaina ja hän kuvaili kenkäkieltoa "hyvin suureksi pettymykseksi".

– Totta puhuen kaikkien pitäisi käyttää matalakantaisia kenkiä. Meidän ei ylipäätään pitäisi käyttää korkokenkiä. Se on minun näkemykseni. Minä vain suosin Conversen tennareita, Blunt kuvaili punaisella matolla – tosin korkokenkiin sonnustautuneena.

Lue myös:

    Uusimmat