Cannesissa juhlitaan jälleen elokuvia

Cannesin elokuvajuhlat alkoivat keskiviikkona 11. toukokuuta ja paikalla on jälleen maailman elokuva-alan kerma. Cannesiin arvellaan saapuneen noin 35 000 elokuvateollisuuden työntekijän.

12-päiväinen tapahtuma käynnistyi pramealla julkkisparaatilla, jota seurasi festivaalin ensimmäinen elokuvanäytös Lemming – kilpailusarjaankin osaaottava ranskalainen draama. Jotkut asiantuntijat pitävät Lemmingiä festivaalin kilpailusarjan voittajasuosikkina.

Myös Hollywood on edustettuna tänä vuonna Cannesissa hyvin. Esimerkiksi Frank Millerin sarjakuviin perustuva Sin City ja uusin Star Wars -elokuva ovat festivaalin odotetuimpien filmien joukossa.

Nimekkäämmät indie-ohjaajat kuten Wim Wenders, Jim Jarmusch, Gus Van Sant ja David Cronenberg ovat myös vahvasti esillä Cannesin ohjelmistossa. Sen lisäksi tänä vuonna mielenkiintoisen lisänsä festivaalin tarjontaan tuovat hyvin esillä olevat aasialaiset elokuvat.

Vajaan kahden viikon ajan Cannesissa juhlitaan näyttävästi joka ilta. Kaupunkiin saapunee taasen noin neljännesmiljoona turistia, jotka toivovat näkevänsä idolinsa rantakaupungin juhlahumussa edes vilaukselta.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat