Cannesin pääpalkinto Michael Moorelle

Michael Mooren tekemä dokumenttielokuva Fahrenheit 9/11 sai lauantaina Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen palmun. Dokumentissa käsitellään syitä, miksi Yhdysvallat joutui vihan ja terrorismin kohteeksi. Se on myös selvää kritiikkiä George W. Bushin hallintoa ja Irakin sotaa vastaan.

Cannesin kakkospalkinto, Grand Prix, meni eteläkorealaisen Park Chan-wookin ohjaamalle elokuvalle Old Boy. Old Boy on toinen osa Chan-wookin elokuvatrilogiaa. Sarjan aloitti elokuva Sympathy for M. Vengeance. Old Boyn arveltiin jo etukäteen olevan Cannesin tuomariston tämänvuotisen puheenjohtajan, ohjaaja Quentin Tarantinon suosikki. Sekä Old Boy että Tarantinon Cannesissa esitetty elokuva Kill Bill Vol. 2 käsittelevät samaa teemaa, kostoa.

Parhaan naisnäyttelijän palkinnon sai hongkongilainen Maggie Cheung, 39, elokuvasta Clean, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut ranskalainen Olivier Assayas. Parhaana miesnäyttelijänä puolestaan palkittiin japanilainen Yagira Yuuya. Hän esiintyy Hirokazu Koreedan ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa Daremo shiranai (Kukaan ei tiedä).

Parhaan ohjaajan palkinnon sai algerialaissyntyinen Tony Gatlif elokuvasta Exils. Parhaasta käsikirjoituksesta palkittiin elokuvan Comme une image kirjoittaneet Agnès Jaoui ja Jean-Pierre Bacri. Jaoui myös ohjasi elokuvan.

Lue myös:

    Uusimmat