Cannesin elokuvajuhlat alkavat

Lähes kaksi viikkoa kestävät elokuvajuhlat alkavat tänään Cannesissa, Ranskassa.

Cannesin elokuvajuhlat järjestetään nyt 54. kerran

Cannesin elokuvafestivaalin avaa Nicole Kidmanin ja Ewan McGregorin tähdittämä elokuva maailmankuulusta klubista Moulin Rougesta.

Yksi suomalainenkin elokuvantekijä Cannesissa kilpailee. Kari Juusosen ohjaama animaatioelokuva Pizza Passionata ylsi lyhytelokuvakilpailuun, johon tänä vuonna hyväksyttiin 12 teosta. Edellisen kerran suomalainen lyhytelokuva on nähty samassa sarjassa vuonna 1982, jolloin Marja Pensalan ohjaus Elsa esitettiin Cannesissa.

Pizza Passionatan ohjaaja Kari Juusonen on animaatioelokuvien tekijä, joka on toiminut myös lavastajana useissa lyhytelokuvissa, mainoksissa ja musiikkivideoissa. Käsikirjoituksen Pizza Passionataan on hänen kanssaan tehnyt Leo Viirret. Elokuvan on tuottanut Kinoproduction Oy. Elokuva kertoo ujosta ja hiljaisesta Toivosta, jolle rakkauden karuselli käynnistää uuden erän elämän pelissä. Ennen Cannesia Pizza Passionata on esitetty vain Tampereen elokuvajuhlien Uudet suomalaiset lyhyet -katselmuksessa maaliskuussa. TV 1 esittää elokuvan syksyllä.

Lyhytelokuvakilpailun elokuvat esitetään festivaaleilla lauantaina 19. toukokuuta. Cannesin vuosittaiset elokuvajuhlat järjestetään nyt 54. kerran.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat