Mainos

Campoyn lapsille joulurauha

Vaasan hovioikeus on keskeyttänyt väliaikaisesti Kerstin Campoyn kahta lasta koskevan noutomääräyksen. Oikeus antoi samalla lasten amerikkalaiselle isälle Miguel Campoylle aikaa sanoa kantansa asiasta 29. joulukuuta mennessä, koska hovi teki päätöksen nyt vastapuolta kuulematta.

Julkista kohua aiheuttanut huoltajuuskiista lähti liikkeelle korkeimman oikeuden syyskuussa antamasta päätöksestä. Siinä suomalaisen äidin kaksi poikaa määrättiin Haagin lapsikaappaussopimuksen nojalla palautettaviksi Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiä varten. Oikeudenkäynnissä määrättäisiin, kummalle vanhemmalle lasten huoltajuus ensisijassa annettaisiin.

Äiti on pakoillut viranomaisia jossakin Keski-Suomessa päätöksen jälkeen. Hän ei itse voi palata Yhdysvaltoihin, koska häntä odottaa siellä mahdollisesti rikossyyte.
KKO kehotti Jämsän käräjäoikeutta huolehtimaan kiireellisesti päätöksen täytäntöönpanosta ja uskomaan käytännön toteutuksen ulosottomiehelle.

Näin tapahtuikin, mutta sen jälkeen käräjäoikeus teki kuitenkin 15. lokakuuta päätöksen, jolla lasten huoltajuus annettiin väliaikaisesti äidille. Huoltajuuskiista oli nimittäin pantu vireille jo vuonna 1995, jolloin lasten koti oli Jämsänkoskella. Määräys oli viivästynyt, koska asiaa ei ollut saatu tiedoksi isälle.
Lasten noutomääräys jäi silti voimaan. Äiti valitti asiasta Jyväskylän käräjäoikeuteen, mutta valitus hylättiin. Sitten asia vietiin Vaasan hovioikeuteen, joka pisti noudon torstaina toistaiseksi jäihin.

Kertin Campoy on liikuttunut ja huojentunut Vaasan hovioikeuden päätöksestä, joka lopettaa vähäksi aikaa pakoilun.
-Vaikka asia ei olekaan vielä ohitse, niin olen suunnattoman kiitollisen siitä, että voin tarjota pojilleni tavallisen joulun ja pääsen itse ostamaan joululahjoja ja -ruokia perheelleni, iloitsee Campoy.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.