Mainos

Campoyn jutussa valitettu korkeimpaan oikeuteen

Kerstin Campoyn poikien isä Miguel Campoy on jättänyt valituslupahakemuksen korkeimmalle oikeudelle lasten huoltajuuskiistassa.

Vaasan hovioikeus päätti kaksi kuukautta sitten, että Campoyn kahta alaikäistä poikaa ei palauteta isän luo Yhdysvaltoihin. Vaasan hovioikeuteen jätettiin valitusaikana lasten isän puolesta valituslupahakemus korkeimmalle oikeudelle. Valitusaika päättyi tänään. Hovioikeus perusteli toukuussa ratkaisuaan poikien omalla mielipiteellä. Pojat ovat vastustaneet palauttamistaan Yhdysvaltoihin.

Hovioikeus pyysi viime tammikuussa Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä selvittämään poikien kypsyyden omaan mielipiteeseen. Pojat ovat iältään viisi ja kuusivuotiaita. Hovioikeus piti asiantuntijalausunnon pohjalta selvitettynä, että pojat ovat nuoruudestaan huolimatta saavuttaneet sellaisen kypsyyden, että heidän mielipiteeseensä on aihetta kiinnittää huomiota. Oikeus päätyi siihen lopputulokseen, että tässä tapauksessa Haagin sopimus ja siihen perustuva kansallinen laki edellyttävät luopumista palauttamismääräyksen täytäntöönpanosta lasten oman tahdon mukaisesti.

Huoltajuuskiista nousi julkisuuteen viime syksynä, kun korkein oikeus määräsi Haagin lapsikaappaussopimuksen nojalla pojat palautettavaksi Yhdysvaltoihin. Yhdysvalloissa järjestettävässä oikeudenkäynnissä piti määrätä, kummalle vanhemmalle lasten huoltajuus ensisijaisesti kuuluu.

Kerstin Campoy vastusti poikien palauttamista ja vaati, että palauttamismääräys jätettäisiin panematta täytäntöön. Äiti piileskeli Suomessa poikiensa kanssa viime joulukuuhun saakka, jolloin Vaasan hovioikeus päätti antaa poikien huoltajuuden äidille. Poikien isä valitti tuolloin huoltajuuspäätöksestä hovioikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.