Mainos

Campoyn asianajajan uutta matkaa ei makseta

Oikeusministeriö ei maksa Kerstin Campoyn asianajajan toista matkaa Yhdysvaltoihin. Päätös asiasta tehtiin tänään. Campoy käy oikeutta lastensa huoltajuudesta oikeudenkäynnissä Kalifornian San Josessa.

Oikeusministeriö voi käytäntönsä mukaan antaa oikeusapua ulkomailla käytäviin juttuihin. Niiden painopiste on paikallisen asianajan toimissa. -Suomalainen asianajaja on näissä lähinnä kirjeenvaihtotoimisto, joka pitää yhteyttä päämieheen, paikalliseen asianajajaan ja oikeusministeriöön, ylitarkastaja Outi Kemppainen sanoo.

Oikeusministeriö päätti oikeudenkäynnin alkaessa maksaa yhden asianajaja Henry Salevan matkan Yhdysvaltoihin sekä lapsia saattamaan lähteiden hoitajien matkan. Ministeriö osallistuu myös paikallisen asianajajan kuluihin. Päätöksellä haluttiin auttaa jutun pikaista ratkaisua.

Nyt jutun käsittely on edennyt, ja ministeriö päätti, ettei sen rahavaroista enää makseta uutta matkaa. Ministeriö korostaa, että Kerstin Campoylla on apuaan paikallinen yhdysvaltalainen asianajaja, joka hoitaa juttua kirjeenvaihtoasianajajan ja Kerstin Campoyn ohjeiden mukaan.

Oikeusministeri Johannes Koskinen totesi aiemmin tällä viikolla, että oikeusavun myöntäminen ulkomaisiin juttuihin on vapaaharkintaista. Hän sanoi, että tällaiset asiat täytyy hoitaa mahdollisimman taloudellisesti, ettei valtion rahaa haaskata.

Saleva matkusti eilen Yhdysvaltoihin ja palaa matkalta ensi viikon lauantaina. Hän sai viime viikolla heinolalaiselta eläkeläismieheltä 100 000 markan lahjoituksen matkan ja oikeuskäynnin kuluihin.

Campoyn huoltajuusoikeudenkäynti San Josessa jatkuu ensi maanantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.