Mainos

Cameron tapaa Putinin – Britannian ja Venäjän välit syväjäässä

Britannian pääministeri David Cameron tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin perjantaina kahden kesken Ranskan Normandiassa järjestettävissä maihinnousun 70-vuotismuistojuhlissa.

Pääministerin tiedottajan mukaan Cameron pyrkii saamaan Putinin osallistumaan Ukrainan kriisin lievittämiseen.

Tapaaminen järjestetään Cameronin aloitteesta. Brittiviranomaisten mukaan tapaaminen ei kuitenkaan tarkoita Ukrainan kriisin myötä viilenneiden Britannian ja Venäjän suhteiden normalisoitumista.

Britannian ja Venäjän suhteet kokivat toukokuussa pahan lisäkolauksen, kun kävi ilmi, että prinssi Charles oli yksityisessä keskustelussa rinnastanut Putinin Hitleriin.

Putin tapaa Ranskan-matkallaan myös presidentti Francois Hollanden.

Myös Ukrainan tuore presidentti Petro Poroshenko osallistuu Normandian maihinnousun muistojuhliin. Hän on toivonut voivansa tavata Putinin, mutta Putinin tiedottajan mukaan tapaamista Poroshenkon kanssa ei ole suunnitelmissa.

Alkanut viikko on kansainvälisen diplomatian näkökulmasta vilkas, sillä Normandian perjantaisen maihinnousujuhlan ohella Euroopassa juhlitaan keskiviikkona Puolan vuoden 1989 demokraattisten vaalien 25-vuotisjuhlaa.

Torstaina puolestaan Brysselissä järjestetään G7-maiden huippukokous. Myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama osallistuu mainittuihin tapahtumiin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.