Mainos

Cameron: Mellakoinnin syy on yhteiskunta, joka "palkitsee joutilaisuutta"

Mellakoiden jatkuessa Britanniassa jo neljättä päivää poliitikot ovat yrittäneet päästä selvyyteen siitä, ketä sekasorrosta lopulta voi syyttää.

Ristitulessa on etenkin pääministeri David Cameron, jota on arvosteltu yhtäältä liian löysistä otteista, toisaalta nuorison tuomitsemisesta läpeensä pahaksi.

Tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa Cameron teki selväksi, että hänen mielestään mellakointi ei ole merkki nuorison syrjäytymisen aiheuttamasta pahoinvoinnista vaan hyvinvointiyhteiskunnasta, joka "palkitsee joutilaisuutta".

Oppositio: Syy on säästöissä

Oppositio on puolestaan ollut valmis vetämään suoria syy-yhteyksiä hallituksen säästötoimien ja mellakoivan nuorison välille.

– Jos tehdään massiivisia leikkauksia, on mahdollista, että niitä vastaan nousee tällainen kapina, sanoo vasemmistopoliitikko Ken Livingstone.

Työväenpuolueen puheenjohtaja Ed Miliband on pysytellyt erossa politikoinnista, samoin monet brittiläiset sanomalehdet ovat varoneet tekemästä yksinkertaisia johtopäätöksiä.

Sen sijaan muut eurooppalaiset sanomalehdet ovat olleet erimielisiä siitä, ovatko mellakat merkki brittihallituksen epäonnistumisesta vai materianhimoisen nuorison päättömästä sekoilusta.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.