Mainos

Cameron: Jos Skotlanti eroaa, niin samalla lähtee punta

Britannian pääministerin David Cameronin mukaan Skotlannin mahdollinen ero Britanniasta merkitsee myös eroa punnasta. Valuuttaunioni Skotlannin kanssa ei voi toimia.  

Cameron puhui Skotlannin pääkaupungissa Edinburghissa, jonne hän on saapunut vetoamaan Britannian ja Skotlannin unionin puolesta. Samasta syystä myös liberaalijohtaja Nick Clegg sekä oppositiojohtaja Ed Miliband ovat tänään Skotlannissa.  

-Olisin murheellinen, jos tämä kansojen perhe, jonka olemme yhdessä koonneet ja jossa olemme saavuttaneet yhdessä hämmästyttäviä asioita, revittäisiin hajalle, Cameron sanoi.  

Daily Mail -lehdessä pääministeri David Cameron varoitti skotlantilaisia, että itsenäistyminen olisi Skotlannille hyppy tuntemattomaan. 

-Jos Britannia hajoaa, hajoaa se lopullisesti. Valinta on selvä. Hyppy tuntemattomaan äänestämällä kyllä, tai valoisampi tulevaisuus äänestämällä ei, Cameron sanoi.  
Mielipidemittausten perusteella itsenäisyyden kannattajat ja vastustajat ovat lähes tasoissa.

Itsenäisyyden kannatus on noussut viime viikkojen mittauksissa selvästi, mikä sai brittipoliitikot liikkeelle.  

Itsenäisyyttä ajava Skotlannin pääministeri Alex Salmond on kuvaillut kolmen puoluejohtajan viime hetken vetoomusmatkaa merkiksi paniikista, joka itse asiassa vain helpottaa itsenäisyyttä puoltavien asiaa.  

-Jos olisin tiennyt heidän tulevan tänne bussilla, olisin lähettänyt heille matkarahat, Salmond uhosi.  

Kuningatar Elisabet ei aio puuttua keskusteluun. Kuningatar on politiikan yläpuolella, sanoo palatsin tiedottaja. Kuningattarella on läheiset henkilökohtaiset siteet Skotlantiin ja hän viettää paljon aikaa kesäasunnollaan Balmoralissa.  

Itsenäisyyskampanja lähtee siitä, että kuningatar olisi edelleen itsenäisen Skotlannin valtionpäämies, samalla tapaa kuin Australiassa ja Kanadassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.