Mainos

Cameron: Britannia saattaa jättää EU:n jos Juncker valitaan

Britannia saattaa jättää EU:n, jos Jean-Claude Juncker valitaan EU-komission puheenjohtajaksi, pääministeri David Cameron varoittaa.

Der Spiegel -lehden mukaan Cameron on varoittanut Saksan liittokansleria Angela Merkeliä siitä, että Junckerin valinta horjuttaisi Britannian hallitusta. Tämän vuoksi hallituksen pitäisi siirtää aikaisemmaksi Britannian EU-kansanäänestystä, mikä saattaisi johtaa maan eroon unionista.

Cameron on luvannut järjestää kansanäänestyksen Britannian EU-suhteesta vuonna 2017.

Britannian hallituspuolueet kärsivät eurovaaleissa kirvelevän tappion EU-vastaiselle itsenäisyyspuolueelle, joka nousi vaaleissa maan suurimmaksi puolueeksi.

Merkel on ilmoittanut kannattavansa federalistina pidettyä Junckeria komission puheenjohtajaksi. Juncker on Luxemburgin ex-pääministeri, ja hän on toiminut myös euromaiden ryhmän puheenjohtajana.

- 1980-luvun hahmo ei voi ratkaista seuraavan viiden vuoden ongelmia, Cameron sanoi Merkelille Der Spiegelin mukaan.

Juncker oli keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmän kärkiehdokas komission puheenjohtajaksi. EPP oli viime viikonlopun europarlamenttivaalien suurin ryhmä 213 meppipaikallaan.

Tiettävästi myös muun muassa Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt ja Unkarin pääministeri Victor Orban vastustavat Junckerin valintaa EU-komission johtoon.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.