Mainos

C Express -laiva uhkaa upota Vaasan satamaan ja lompakkoon

Vaasan satamaan jämähtäneestä C Express -laivasta (entinen Casino Express) on tulossa melkoinen riesa niin ympäristölle kuin Suomen valtiollekin.

Suomen ympäristökeskus SYKE asetti laivan siirtokieltoon vuonna 2007. Kiellon tarkoituksena on estää laivan päätyminen romutettavaksi ympäristön ja työsuojelun kannalta asiattomalla tavalla. Päätös on voimassa, kunnes laivan tuleva käyttötarkoitus on selvitetty tai sille on haettu jätteensiirtolupa.

Nyt ympäristö on vaarassa Vaasassakin, sillä laivassa ilmeni vuotoja runsas viikko sitten. Vaikka vuoto on saatu tukituksi, uusien vuotojen mahdollisuus on olemassa.

Viranomaiset kiirehtivätkin nyt aluksen siirtämistä pois satamasta ennen ensi talvea, sillä nykyisessä kunnossa se ei mahdollisesti kestä talven yli ilman uusia vaurioita ja mahdollista uppoamista.

Länsi-Suomen ympäristökeskus ottaa seuraavaksi yhteyttä intialaiseen omistajaan ja vaatii sitä ryhtymään pikaisesti toimenpiteisiin.

Omistajan hidastelu heijastuu yhteiskunnan lompakkoon, sillä Suomen valtio ja Vaasan kaupunki saattavat joutua ympäristöongelmien maksajiksi.

Nyt keskustellaan esimerkiksi siitä, miten mahdolliset kustannukset jaetaan Vaasan kaupungin ja valtion kesken. Näitä neuvotteluja käydään työryhmässä, jossa edustettuina ovat Vaasan kaupungin edustajat, Länsi-Suomen ympäristökeskus, ympäristöministeriö sekä Suomen ympäristökeskus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.