Mainos

Bussiturmasta pelastuneita kuultu

Konginkankaan bussiturmassa loukkaantuneiden kuulusteluissa ei ole ilmennyt uutta tietoa. Turmabussin tutkimuksissa on tarkentunut autojen törmäyskulma.

Poliisi on kuullut Konginkankaan bussiturmasta pelastuneita. Loukkaantuneiden kuulusteluissa ei ole tullut ilmi mitään uutta.

Keski-Suomen keskussairaalassa on hoidettavana enää seitsemän Konginkankaan bussiturmassa loukkaantunutta. Yksi potilaista voitiin aamupäivällä siirtää Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Kaikkien Jyväskylässä hoidettavana olevien tila on vakaa. Potilaista kaksi on tehohoidossa ja yksi tehostetussa tarkkailussa. Ylilääkäri Jorma Teittisen mukaan osalla potilaista vammat ovat kuitenkin erittäin vakavia.

Potilaita siirretään oman alueen hoitopaikkoihin sitä mukaa, kun he ovat siirtokuntoisia ja heidän vammansa ovat sellaisia, että jatkohoito voidaan taata. Ketään hoidossa olevista potilaista ei aiota kotiuttaa vielä tänään.

Bussiturman törmäyskulma tarkentui

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijaryhmä jatkoi Äänekosken Konginkankaan bussionnettomuuden tutkimuksia alkuiltaan asti. Tutkinnassa keskityttiin onnettomuusbussin alustaan, renkaisiin ja jarruihin.

- Tänään tarkentui autojen törmäysasetelma eli se, miltä kohdin autot toisiinsa törmäsivät. Törmäyskulmakin tarkentui. Tarkemmin asiasta ei voi puhua, sillä asiat elävät vielä, kertoo tutkintaa sunnuntaina johtanut Esko Lähteenmäki.

Ajoneuvojen tekniseen tutkintaan Lähteenmäki arvioi kuluvan pari viikkoa.

- Tutkinta etenee monella rintamalla. Käytämme eri alan asiantuntijoita pätkätöissä sen mukaan kuin tehtäviä löytyy. Yksi meteorologi selvittää mm. parhaillaan onnettomuusyön sääoloja, Lähteenmäki toteaa.

Lähteenmäen lisäksi tutkijaryhmään kuului autokatsastaja, pelastautumiseen liittyviin asioihin keskittyvä palopäällikkö sekä rikostutkintaan erikoistunut poliisi, joka dokumentoi bussin vaurioita muun muassa valokuvaamalla.

- Ryhmän autojäsen jatkaa täällä vielä alkavalla viikolla, mutta me muut siirrymme hetkeksi muihin tehtäviin. Koko porukalla palaamme tänne viikon päästä maanantaina, Lähteenmäki sanoo.

Valtioneuvosto asettanee ensi keskiviikkona virallisen tutkintalautakunnan selvittämään onnettomuutta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 21.03.2004)

Turmassa menehtyi 23 ihmistä. Poliisi julkisti heidän nimensä iltapäivällä.
(Seitsemän uutiset 21.03.2004)

Kaikissa kirkoissa muistettiin bussiturman uhreja. (Seitsemän uutiset 21.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.