Mainos

Bussiturmassa kuolleita Suomeen huomenna

Espanjan pääministeri on esittänyt Matti Vanhaselle surunvalittelut. Samalla hän toivoo loikkaantuneille nopeaa ja täydellistä parantumista.

Kolme Espanjan bussiturmassa kuollutta vainajaa tuodaan Suomeen huomenna Malagasta iltapäivällä saapuvalla lennolla. Loput kuusi vainajaa tuodaan lauantaiaamuna, kertoi rikosylikomisario Göran Wennqvist.

Huomisen lento on Helsinki-Vantaalla kello 16:n aikaan ja lauantain noin kello 8.45. Lentoasemalla ei järjestetä minkäänlaisia vastaanottoseremonioita.

Uhrien tunnistamisesta päättävä espanjalainen tutkintatuomari hyväksyi eilen iltapäivällä vainajien alustava tunnistamisen, joka perustui hammaskarttoihin ja tuntomerkkeihin.

Suomessa vainajat siirretään Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitokselle, jossa tehdään Suomen lain edellyttämä tutkinta ja lopullinen tunnistaminen DNA:n avulla. Sen jälkeen vainajat luovutetaan omaisille hautaamista varten.

Espanjan pääministeri esitti surunvalittelut Vanhaselle

Espanjan pääministeri José Luis Rodriguez Zapatero on esittänyt pääministeri Matti Vanhaselle syvimmät osanottonsa yhdeksän suomalaisturistin hengen vaatineen bussiturman johdosta.

Zapatero toivoo loukkaantuneille myös nopeaa parantumista.

- Näinä syvän murheen hetkinä pyydän teitä, arvoisa pääministeri, välittämään Espanjan kansan ja hallituksen myötätunnon osoitukset ja surunvalittelut uhrien omaisille. Haluan myös ilmaista parhaat toivotukseni loukkaantuneiden nopean ja täydellisen parantumisen puolesta, Zapatero viestittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.