Mainos

Bussiturman uhreja saapui Suomeen aamuyöllä

Suomalaisia bussiturman uhreja kuljettanut lentokone saapui aamuyöllä Helsinki-Vantaan kentälle. Espanjan Malagasta lähtenyt lento laskeutui Suomeen yöllä kello yhden jälkeen.

Kotimaahan palasi nyt 12 turmassa mukana ollutta potilasta, kymmenen potilaiden omaista, neljä kriisityöntekijää sekä Husin lääkäri Ari Leppäniemi.

- Valtaosa potilaista jatkaa vielä matkaansa oman paikkakuntansa sairaalaan.

Mukana ei ollut yhtään paaripotilasta, vaan kaikki loukkaantuneet pystyvät matkustamaan istuvassa tai puoli-istuvassa asennossa.

Suomessa loukkaantuneita oli vastassa Hyksin, SPR:n ja Vantaan kriisikeskuksen henkilökuntaa, jotka huolehtivat jatkohoidosta.

Espanjaan jäi vielä 13 turmassa ollutta suomalaista. Heistä 12 on sairaalahoidossa. Yhden vammat ovat lieviä, mutta hän jäi Aurinkorannikolle ollakseen lähellä sairaalassa olevaa omaistaan.

Espanjassa sairaalassa olevista potilaista yksi taistelee hengestään. Muiden tila on vakaa, ja heidät tuodaan luultavasti Suomeen loppuviikosta tai ensi viikolla.

Leppäniemi kertoo, että onnettomuuden suurin vammaryhmä on erilaiset ruhjeet ja haavat. Myös raajamurtumia, rintakehän alueen vammoja ja kalloruhjeita on usealla. Yhtään halvaustapausta ei Leppäniemen mukaan ole, vaikka selkärangan murtumia on neljällä.

"Monella tapahtuneen käsittely alkaa vasta Suomessa"

SPR:n kriisipsykologi Tiina Sjöblomin mukaan tilanne Espanjassa oli juuri sellainen kuin suuronnettomuuden jälkeen oli odotettavissakin.

Ihmisten päällimmäisinä tunteina olivat epäusko ja järkytys.

- Tärkeintä on tuoda näille ihmisille turvaa ja rauhoittaa heitä. Monille oli tärkeää, että heitä tultiin tapaamaan keskellä yötä, varsinkin kun monelle olimme ensimmäisiä suomea puhuvia vieraita.

Sjöblomin mukaan aika näyttää, millaisia henkisiä vammoja onnettomuus uhreille jättää.

- Kotona Suomessa ihmiset kokevat olevansa toisella tavalla turvassa, joten täällä asian varsinainen käsittely käynnistyy.

Kaikkien matkustajien yhteystiedot on otettu talteen ja heille pyritään järjestämään paikallisten kriisiryhmien kanssa jatkohoitoa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.