Mainos

"Bussiturma tyypillinen espanjalainen onnettomuus"

Liikenneturvan toimitusjohtaja Matti Järvinen sanoo, että suomalaisuhreja vaatineessa bussiturmassa on hyvin tyypillisiä, espanjalaiseen liikennekulttuuriin liittyviä piirteitä.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Järvisen mukaan rattijuopumus on vakava ongelma Espanjassa.

- Tietenkään kaikki espanjalaiset eivät ajele varomattomasti, mutta jos Espanjan onnettomuuslukuja katsoo, niin kolme selvää pääsyytä on löydettävissä: suuret nopeudet, rattijuopumus ja turvalaitteiden puuttuminen.

Järvinen ei usko, että syy rattijuopumuksiin olisi maan vahvassa viinikulttuurissa.

- Kyselyjen mukaan rattijuopumuksen riski ymmärretään. Ajotyyli etelässä on vauhdikkaampi, ja muiden ajamiseen reagoidaan värikkäämmin kuin meillä.

Järvisen mukaan keskivertokuljettajan ajotyyliä ei kuitenkaan voida pitää sen aggressiivisempana Espanjassa kuin Suomessakaan. Lisäksi hän korostaa, että paikalliset ovat monesti tottuneet maan liikennekulttuuriin.

Auton vuokraaminen lomamatkalla on yleinen tapa. Järvelä muistuttaa, että jokaisen kuskin on ajettava sääntöjen mukaan, vaikka maan ajokulttuuri viestittäisikin toista.

- Liikennesääntöihin suhtaudutaan löysemmin kuin Suomessa, mutta toisaalta EU:n kautta tulee kokoajan yhtenäisempää lainsäädäntöä. Maassa on hyväksytty tiukemmat valvonnat ja promillerajat, mikä osoittaa kulttuurin kehittyvän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.