Mainos

Bussiräjähdys tappoi useita Jerusalemissa

Ainakin 16 ihmistä on kuollut ja 65 haavoittunut bussiräjähdyksessä. Israelin poliisin mukaan kyseessä on itsemurhaisku.

Räjähdys sattui Jaffakadulla lähellä kauppahallia. Silminnäkijöiden mukaan räjähdys hajotti linja-auton säpäleiksi.
Iskun uskotaan olleen vastaisku Israelin joukkojen eiliselle yritykselle tappaa korkea-arvoinen Hamas-johtaja Gazan kaistalla. Abdel Aziz Rantisi selvisi ohjusiskusta kuitenkin hengissä ja vannoi jatkavansa aseellista vastarintaa.

Israel kosti ohjusiskulla

Israel ehti jo kostaa Jerusalemin pommi-iskun. Israelin helikopterijoukot ampuivat ohjuksia Gazan kaupunkiin, ja ainakin kuusi palestiinalaista on kuollut vastaiskussa. Kuolleiden joukossa on Hamasin sotilaallisen siiven Ezzedine al-Qassamin prikaatien johtaja Tito Massaoud.

Arafat ja Abbas tuomitsivat itsemurhaiskun

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ja pääministeri Mahmoud Abbas ovat tuominneet itsemurhaiskun. -Tuomitsen voimakkaasti tämän terrori-iskun, joka kohdistui israelilaisiin siviileihin, Arafat sanoi tv:ssä.
Arafat ja Abbas kehottivat myös kaikkia palestiinalaisryhmiä lopettamaan heti väkivaltaisuudet Israelia vastaan. Abbasin mukaan Yhdysvaltain tukeman rauhansuunnitelman toteuttamiseksi tarvitaan nyt pikaisia toimia.

Israelin pääministerin Ariel Sharonin edustaja puolestaan vakuutti Israelin jatkavan iskujaan ääripalestiinalaisia vastaan.
-Jos he (palestiinalaisten itsehallinto) eivät ryhdy toimiin, niin me ryhdymme, edustaja Raanan Gissin sanoi.

Hamas-järjestön korkea-arvoinen johtaja Abdel Aziz Rantisi tähdensi, että itsemurhaisku oli "Hamasin luonnollinen vastaus" pääministeri Sharonin palestiinalaisia vastaan tekemiin rikoksiin.
-Sharonin tulisi ymmärtää, ettei Palestiinan kansa laske koskaan aseitaan ja että se jatkaa vastarintaansa kunnes israelilaisvihollinen muuttaa mielensä, Rantisi sanoi.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on tuominnut pommi-iskun.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.